MyFeed Personalized Content
הריון ולידה
מאמר
הוספה למועדפים

בדיקות תחילת הריון 0-7

בטרם הכניסה להריון מומלץ שתתחילי ליטול חומצה פולית כשלושה חודשים לפני תחילתו של ההיריון, במינון של 400 מק"ג ליום ולבצע בדיקות סקר גנטיות. 

עם היוודע ההריון, עליך לעבור בדיקות דם ושתן הכוללות סוג דם, ספירת דם, אדמת, ,VDRL שתן לכללית, תרבית שתן ועוד. את הבדיקות תוכלי לבצע בקופת החולים שלך, באמצעות הפניה מרופא/ת נשים. 

בתחילתו של ההריון (רצוי לפני הכניסה להריון):

חומצה פולית

זוהי איננה בדיקה, כי אם המלצה חשובה ביותר - מומלץ שתתחילי ליטול חומצה פולית כשלושה חודשים לפני תחילתו של ההיריון, במינון של 400 מק"ג ליום.

בדיקות סקר גנטיות

בדיקות לאיתור נשאות של מחלות תורשתיות בהתאם למוצא הוריכם. כיום ניתן לבצע בדיקות רבות לנשאות של מחלות ותסמונות שונות, בהתאם לשיקולכם וליעוץ שתקבלו מהרופא או מיועץ גנטי (שיתבסס בעיקר על מוצא הוריכם וההיסטוריה המשפחתית).

רובן של הבדיקות (למעט "טיי זקס") ממומנות על ידי קופות החולים. בתסמונות שלא ממומנות תוכלו לשלוח את הבדיקות למעבדות הפרטיות המבצעות את הבדיקות במימון עצמי.

בדיקות הריון - מיד עם היוודע ההריון: 

עליך לעבור בדיקות דם ושתן הכוללות סוג דם, ספירת דם, אדמת, ,VDRL שתן לכללית, תרבית שתן ועוד. את הבדיקות תוכלי לבצע בקופת החולים שלך, באמצעות הפניה מרופא/ת נשים. מטרת הבדיקות היא לאתר חוסר דם, נשאות לתלסמיה (מחלה תורשתית אוטוזומלית רצסיבית של תאי הדם האדומים), אי התאמה בסוג הדם של בני הזוג, סוכרת טרום-הריונית וזיהום סמוי בשתן. 

בשבועות הראשונים של ההריון שלך תעברי בדיקת דם, כדי לבדוק מהו סוג הדם שלך והאם את בעלת Rh חיובי או שלילי. בדיקות נוספות, כגון בדיקות דם לחשיפה לוירוסים שונים, יבוצעו לפי שיקול דעת רפואי.