MyFeed Personalized Content
הריון ולידה
מאמר
הוספה למועדפים

שבוע 6 להריון

ליבו של העובר שלך מתחיל לפעום בקצב מהיר פי 2 משלך, אורכו כבר כ- 6 מ"מ, מראש עד זנב, וגודלו כגודל אפון כאן תמצאי מידע על התפתחות העובר שלך, על כל מה שעובר עליך בשבוע 6 להריון וגם טיפים לתזונה בהריון.

נכתב בשיתוף עם: ד"ר זוהב אפרים מומחה לאולטרסאונד במיילדות וגינקולוגיה ופוריות

שבוע 6 להריון - מה עובר עליך בשבוע זה?

גופך משתנה ומתעגל וזה מרגש כל כך!
זה הזמן להתחיל לשים לב להרגלי תזונה נכונים

כמה חודשים זה שבוע 6?


את בחודש הראשון להריון!

כדאי לבדוק

בדיקות דם ושתן
בדיקות מיד עם היוודע ההיריון, עליך לעבור בדיקות דם ושתן הכוללות סוג דם, ספירת דם, אדמת, ,VDRL שתן לכללית, תרבית שתן ועוד. את הבדיקות תוכלי לבצע בקופת החולים שלך, באמצעות הפניה מהגורם המטפל. מטרת הבדיקות היא לאתר חוסר דם, נשאות לתלסמיה (מחלה תורשתית אוטוזומלית רצסיבית של תאי הדם האדומים), אי התאמה בסוג הדם של בני הזוג, סוכרת טרום-הריונית וזיהום סמוי בשתן. 
בשבועות הראשונים של ההיריון תעברי בדיקת דם, כדי לבדוק מהו סוג הדם שלך והאם את בעלת Rh חיובי או שלילי. בדיקות נוספות, כגון בדיקות דם לחשיפה לוירוסים שונים, יבוצעו לפי שיקול דעת רפואי.


בדיקות סקר גנטיות

אם עדין לא ביצעת בדיקות אלו, כדאי לבצען בהקדם. מדובר בבדיקות לאיתור נשאות של מחלות תורשתיות בהתאם למוצא הוריכם. כיום ניתן לבצע בדיקות רבות לנשאות של מחלות ותסמונות שונות, בהתאם לשיקולכם וליעוץ שתקבלו מהרופא או מיועץ גנטי (שיתבסס בעיקר על מוצא הוריכם וההיסטוריה המשפחתית).
רובן של הבדיקות (למעט "טיי זקס") ממומנות על ידי קופות החולים. בתסמונות שלא ממומנות תוכלו לשלוח את הבדיקות למעבדות הפרטיות המבצעות את הבדיקות במימון עצמי. בן הזוג יכול לבצע את בדיקת טי-זקס בתל-השומר. 


אולטרסאונד ראשון לצורך קביעת גיל ההיריון, תקינותו ומספר העוברים.
בשבוע הבא, שבוע 7, כבר תוכלי לבצע אולטרסאונד ראשון! מרגש

מה עובר על העובר בשבוע זה?

בשבוע 6 להריון, אורך העובר 6 מ"מ, וגודלו כגודל אפון. העיניים וניצני ידיים ורגליים מבצבצים אך עדיין לא ניתנים למדידה. מתחיל להופיע דופק עוברי הניתן לאבחון בבדיקת אולטרסאונד. לבו של העובר פועם במרץ, בקצב של 100 עד 160 פעימות בדקה – קצב זה מהיר פי שתיים מקצב ליבך! בקרוב תשמעי אותו פועם במהירות בבדיקת האולטרסאונד. גם מעי העובר מתחילים להתפתח, וניתן כבר להבחין בניצנים ראשונים שיהפכו לריאותיו. 
תקופה זאת שבין 17 ימים – 56 ימים מרגע ההפריה היא קריטית לעובר והוא רגיש מאוד לגורמים שונים העלולים להשפיע על התפתחותו התקינה. 

כדאי ליטול

חומצה פולית 


תזונה נכונה בשליש הראשון להריון חיונית מאוד לעובר ולהתפתחותו הפיזית והפסיכומוטורית שלו. חומצה פולית מסייעת ליצירת תעלת העצבים ולכן חשוב מאוד ליטול אותה לפני ובתקופת ההריון.
היכן תוכלי למצוא אותה במזון?
בירקות ירוקים, במגוון פירות הדר, בקטניות וכמובן בדגנים מלאים.
בזמן הריון:
ההמלצה היא ליטול תוסף חומצה פולית  של 400 מיקרוגרם ליום. 
חשוב מאוד ליטול אותה בגיל הפוריות ובמיוחד 3 חודשים  לפני ההריון ובמהלכו.


כיצד נוטלים:

בזמן הארוחה


ויטמין B12
חסר בוויטמין B12 יכול לגרום לאנמיה, ירידה במצב הרוח והזיכרון, טשטוש ראייה, התכווצויות עצביות ("טיקים") וחוסר חיוניות. אם את מרגישה תסמינים אלו, כדאי לבדוק את מצב ה-B12 אצלך. 
שייך לקבוצת ויטמיני B בין תפקידיו: השפעה על בניית ועל תפקוד הכדוריות האדומות ועל תפקוד עצבי. בהיריון יש גידול בדרישה לוויטמין זה, הפועל יחד עם חומצה פולית לבניית תעלת העצבים העוברית.


היכן תמצאי ויטמין B12?
ויטמין B12 נמצא רק במזון שמקורו מהחי: בשר בקר הודו ועוף, ביצים, מעט במוצרי חלב ודגים.

 

גלי מה צפוי לך בשבועות ההריון הבאים - חזרה לעמוד שבועות הריון

לשבוע ההריון הקודם - שבוע 5

לשבוע ההריון הבא - שבוע 7