ולמה אנחנו מתכוונים? חשוב להציע בכל ארוחה את כל אבות המזון , לדוגמא – ארוחת צהריים המכילה עוף (חלבונים) אורז (פחמימות ) גזר מבושל (ירקות), קינוח או ארוחת ביניים – פרי.
מספר דגשים נוספים בהרגלי התזונה:
- לאכול בישיבה - חשוב להתרגל להתרכז באכילה ולא לעשות פעילויות נוספות במקביל, גם כחלק מהרגלי תזונה בריאה וגם למניעת חנק.
- ארוחה משפחתית לפחות פעם ביום - מחקרים מראים כי הקפדה זו מובילה להקניית הרגלי אכילה טובים ובריאים יותר.
- להימנע עד גיל 5 מפיצוחים, בוטנים, ענבים, גזר, סלרי, נקניקיות, סוכריות עגולות וממתקים קשים.
- לא להשתמש באוכל כפרס או כעונש.
- להמעיט ככל האפשר בצריכת ממתקים ומזונות מועשרים בסוכר.
- להפחית צריכת מזונות עתירי שומן.
- לא להילחם על אוכל, תפקיד ההורים להציע ארוחה מאוזנת ומגוונת ותפקיד הילד לאכול. לעיתים יאכל כמות קטנה ולעיתים ארוחה מלאה. חשוב לזכור שבתזונת פעוטות ההסתכלות הינה שבועית - כלומר צריך לנסות להגיע למצב שבו תמונת התזונה הכוללת שלו לאורך השבוע תהייה מאוזנת.