-
10דק'הכנה
-
10דק'סה"כ זמן הכנה
-
14-16 יחידות
מרכיבים
2 ביצים
1 בננה מעוכה
1 כוס חלב שקדים/ חלב רגיל
⅓ כוס שמן
⅓ כוס (60 מ״ל) רסק תפוחים/ 1 תפוח קלוף ומרוסק
2 תפוחים אדומים, קלופים ומגוררים
¼ כוס דייסת פירות
2 כוסות קמח כוסמין מלא/ קמח רגיל
½ כפית קינמון (לא חובה)
2 כפיות אבקת אפייההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכינים עטרות נייר לקאפקייקס בתבנית.
בקערה גדולה טורפים את הביצים כדקה.
מוסיפים בננה, חלב, שמן, רסק תפוחים ותפוחים מגוררים תוך כדי ערבוב.
מוסיפים את החומרים היבשים: קמח, דייסה, קינמון ואבקת אפייה.
טורפים עד שהבלילה כמעט אחידה.
מערבבים שוב קלות.
בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים כל כוס קאפקייק עד ¾ מגובהה.
אופים כ-20-25 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא עם פירורים לחים. המנעו מאפיית יתר שתגרום לקאפקייקס להיות יבשים.
לאפייה אחידה מומלץ לסובב את התבנית בתנור אחרי מחצית מזמן האפייה.