-
פשטידת תרד לצד טחינה ירוקה וירקות
מצרכים:
500 גרם תרד טרי, חצי כוס קמח, 2 ביצים, 2 כפות גדושות קוטג' או גבינה לבנה, חצי כפית אבקת אפיה, 300 ג' גבינת צהובה מגורדת ובצל קצוץ דק.
מבחר ירקות
טחינה ירוקה:
כוס טחינה גולמית
1 כוס מים קרים
1/4 כוס מיץ לימון
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד השחמה. חותכים את עלי התרד ומוסיפים אותם למחבת לטיגון. מורידים מהאש ומצננים. מערבבים את הבצל והתרד עם שאר הרכיבים ויוצקים לתבנית משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש ב 180 מעלות לכ- 40 דקות או עד השחמה.
טחינה ירוקה : טוחנים במעבד מזון את כל המצרכים. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים מעט מים.
מגישים לצד טחינה וירקות חתוכים לגודל המתאים להתמודדות התינוק.
התרד עשיר בברזל, סידן וויטמינים רבים כמו ויטמין K וחומצה פולית. כדי להגביר את ספיגת הברזל שלבו ירקות חתוכים או סלט ירקות מתובל בלימון המכיל ויטמין C שמסייע בספיגת ברזל שמקורו ממזון מהצומח.
אופן ההכנה