-
תבשיל עוף ושעועית ירוקה מוגש לצד כוסמת
מצרכים:
1 אריזה של שעועית ירוקה (מופשרת)
4 יחידות חזה עוף חתוך לרצועות
4 שיני שום קצוצות.
2 כפות שמן זית
כוסמת: כוס כוסמת
כף שמן זית
קורט מלח
כוס ושלושת רבעי מים
אופן ההכנה:
מטגנים את רצועות העוף במחבת עם שמן זית עד לטיגון מלא. מוסיפים את השעועית, השום והתבלינים. מקפיצים ומערבבים כ 5-7 דקות נוספות.כוסמת: שוטפים את גרגירי הכוסמת במסננת ומניחים בצד
מחממים שמן בסיר בינוני, מוסיפים פנימה את הכוסמת ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים.
יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה.
מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 10-15 דקות, או עד שהמים מתאדים לחלוטין והכוסמת תפוחה ויבשה.
מכבים את האש, מרימים את המכסה, מניחים נייר סופג בחלק העליון של הסיר ומכסים.
נותנים לכוסמת לנוח בסיר עוד 5 דקות, ומגישים.
כוסמת אינה מכילה גלוטן, כך שהיא מצוינת לחולי צליאק ולרגישים לגלוטן. כמו כן היא מכילה חלבון מלא ותרכובות פנוליות נוגדות חמצון. פעילות נוגדת חמצון חשובה מאוד לתפקוד תקין של גופנו - היא מונעת התפתחות מחלות סרטניות והזדקנות תאים. בנוסף, הכוסמת עשירה בוויטמינים מקבוצת B, אבץ ומגנזיום.
אופן ההכנה