אופן ההכנה
-
80דק'הכנה
-
80דק'סה"כ זמן הכנה
-
ארוחה מזינה ומושקעת
מצרכים:
250 גר' בשר עוף/הודו טחון, 250 גר' בקר טחון, 1 בצל מגורד, 1 קישוא מגורד, 1 תפוח אדמה מגורד, 1 ביצה, 1 שן שום כתושה, פטרוזיליה קצוצה דק דק, מלח ופלפל לפי הטעם.
מצרכים לרוטב:
כף פפריקה, רסק עגבניות קטן, מעט מלח .אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים, נותנים לתערובת "לנוח " במקרר לחצי שעה. יוצרים קציצות קטנות. אפשר לטגן או לבשל ברוטב אדום. אם רוצים עם רוטב.
אופן הכנת הרוטב:
יוצקים לסיר רחב מעט שמן, מוסיפים את הפפריקה, רסק קטן, מעט מלח לפי הצורך. מוסיפים 2 כוסות מים רותחים, מרתיחים ומניחים את הקציצות בפנים (הקציצות צריכות להיות מכוסות עד לגובה של 3/4 בערך). אני מפזרת מעל הקציצות שעועית ירוקה או גזר גמדי קפוא. מבשלים על אש קטנה כ-40 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מעט. ניתן להגיש עם אורז. בתיאבון